Проект

Якщо ви вирішили відкрити підприємство громадського харчування і у вас вже є концепція і приміщення, то наступним практичним кроком для вас стане проектування.

Комплексне проектування ресторанів

Зазвичай, люди, яким раніше не доводилося нічого будувати і, зокрема, відкривати ресторани, знають тільки про одне необхідному проекті для втілення своєї ідеї - це дизайн-проект інтер'єру. Але це всього лише частина проектування, хоча і дуже важлива.

Ми рекомендуємо підходити до питання проектування підприємств громадського харчування комплексно. Бажано весь комплекс проектних робіт замовляти у одній проектної організації. Це прискорює проектування, до того ж дозволяє уникнути конфлікту інтересів різних проектувальників.

Ми виконаємо для вас повний комплекс проектних робіт.

Етапи комплексного проектування ресторану

1. Розробка архітектурно-планувальних рішень.

Результат цього етапу - принципова планування всього приміщення з попередньою розстановкою технологічного обладнання та меблів в залі. При цьому архітектор (дизайнер) працює спільно з технологом. Тільки після затвердження замовником цієї стадії можна проектувати далі.

2. Розробка технологічного проекту і 3D ескізів інтер'єру клієнтських приміщень.

3. Розробка інженерних проектів і робочої документації по дизайну та архітектури.

На основі технологічного проекту розробляються:

  • Проект припливно-витяжної вентиляції

  • Проект водопостачання та каналізації

4. Розробка проекту електропостачання та електрообладнання, а також проекти слабкострумових систем (аудіо-, відео-, охоронно-пожежна сигналізація, локальна комп'ютерна мережа, інтеренет, телефон).

Ці види робіт можуть бути виконані, тільки коли готові всі проекти, зазначені в розділі 3.

Наведена етапність проектування ресторанів, є спрощеною, так як всі приміщення і споруджувані в них ресторани - до певної міри унікальні. Точний склад проектних робіт «під ключ» може бути визначений лише після отримання технічного завдання та технічних умов для проектування.